Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De Cubaanse architect Fernando Martirena is door het selectiecomité uitgekozen voor het Tilting Axis Fellowship van 2021/2022. Het Nieuwe Instituut en kunstenplatform Tilting Axis hebben in het najaar van 2019 de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk programma waarin zij ieder jaar een fellowship verlenen aan één kandidaat – een onderzoeker, ontwerper, curator, kunstenaar, schrijver of andere cultuurmaker – uit het Caribisch gebied. Architect Sean Leonard uit Trinidad was in 2020/2021 de eerste ontvanger.

Updates

Op deze pagina staan alle Nederlandstalige updates over het fellowshipprogramma, maar (nog) niet alle berichtgeving is vertaald. Kijk hier voor het totale overzicht van Engelstalige aankondigingen en actualiteiten met betrekking tot de samenwerking van het instituut met Tilting Axis en het werk van de uitverkoren ontwerpers.

Juryrapport 2021/2022
Fernando Martinera

De Cubaanse architect Fernando Martirena is door het selectiecomité uitgekozen voor het Tilting Axis Fellowship van 2021/2022. De uitverkorene van deze jaargang richtte in 2016 samen met Anadis González het in Havanna gevestigde kunstenaars- en architectenbureau Infraestudio op. Hij grijpt de gelegenheid van zijn fellowship aan om meer kennis te verzamelen over uitingsvormen van wat hij typeert als de ‘architectuur van de wreedheid’ en om voorbeelden te vinden van bouwkunst die zich daar juist tegen verzet.