Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De Barbadiaanse multi-disciplinaire ontwerper en architect Israel Mapp is geselecteerd voor voor het Tilting Axis Fellowship van 2023. Het Nieuwe Instituut en kunstenplatform Tilting Axis hebben in het najaar van 2019 de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk programma waarin zij ieder jaar een fellowship verlenen aan één kandidaat – een onderzoeker, ontwerper, curator, kunstenaar, schrijver of andere cultuurmaker – uit het Caribisch gebied. Architect Sean Leonard uit Trinidad was in 2020/2021 de eerste ontvanger.

Updates

Op deze pagina staan alle Nederlandstalige updates over het fellowshipprogramma, maar (nog) niet alle berichtgeving is vertaald. Kijk hier voor het totale overzicht van Engelstalige aankondigingen en actualiteiten met betrekking tot de samenwerking van het instituut met Tilting Axis en het werk van de uitverkoren ontwerpers.

Juryrapport 2023
Israel Mapp

De Barbadiaanse multi-disciplinaire ontwerper en architect Israel Mapp is geselecteerd voor de Tilting Axis / Het Nieuwe Instituut Fellowship 2023. Zijn voorstel "Above Oceans" werd tijdens het selectieproces unaniem gesteund vanwege zijn aandacht voor materiële culturen en hun verbinding met materieel en immaterieel erfgoed. Mapp begint het Fellowship bij Het Nieuwe Instituut in Rotterdam vanaf februari 2023 en zal zijn onderzoek en activiteiten voortzetten tot juli 2023.

Juryrapport 2021/2022
Fernando Martinera

De Cubaanse architect Fernando Martirena is door het selectiecomité uitgekozen voor het Tilting Axis Fellowship van 2021/2022. De uitverkorene van deze jaargang richtte in 2016 samen met Anadis González het in Havanna gevestigde kunstenaars- en architectenbureau Infraestudio op. Hij grijpt de gelegenheid van zijn fellowship aan om meer kennis te verzamelen over uitingsvormen van wat hij typeert als de ‘architectuur van de wreedheid’ en om voorbeelden te vinden van bouwkunst die zich daar juist tegen verzet.